Založ si blog

Realista

Čo to vlastne je, ten život. Vstávať 2/3 života na ôsmu do práce s vedomím, že idem tam, kde to z duše nenávidím. Kde sa budem celý deň míňať s tými tvárami, ktoré sú tak prázdne, z ktorých úplne vyhasol život už niekedy v minulosti. Kde mi bude za chrbtom stáť manažér, ktorý bude v jednom kuse narážať na nejaké plány a ciele, ktoré sú nesplniteľné. Kde aj tak skončím u šéfa na koberci za nesplnené nesplniteľné plány.

 

Klamstvo. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že všetko okolo nás je klamstvo? To že do takej práce chodíme, pretože keby sa riadime pudom sebazáchovy, už dávno tam nie sme.  Keď zapnete televíziu tak z nej nič iné nevzíde len klamstvo. Či už klamstvá v reklamách, alebo klamstvá o bezstarostnom živote v bezduchých seriáloch. Klamstvá na ulici, klamstvá pri nakupovaní, či už niekoľkonásobne preplateným tovarom, klamstvá v posteli, klamstvá v nedeľu v kostole…

 

Má zmysel vykonávať nejaké činnosti, hobby, záležitosti, pri ktorých akože vypneme, zrelaxujeme, keď aj tak po celú dobu vykonávania tejto veci mysľou blúdime v nekonečných predstavách o problémoch, o strese, o tom, že nadarmo si mám užiť tieto dva dni voľna, keď od pondelka sme aj tak v tom istom kolobehu.

 

Kolotoč. Tak sa dá nazvať ľudský život. Prečo? Jednoducho pre to, že 50 rokov už tak posraného života sa denne stretávame s tým, čoho sa celými silami snažíme vyvarovať. S problémami. Keď mám problémy ja, je to všetko v háji. Keď sa problémov zbavím, nastanú problémy niekde inde. Vo vzťahu, v práci, problémy s deťmi, so zdravotným stavom rodinných príslušníkov, problémy s domácim miláčikom, problémy, problémy, problémy v škole, problémy s autom…. sú všde. Ó áno. Snažíí sa nás viesť k tomu vidieť pohár poloplný a nie poloprázdny, pritom nám naďalej v zákulisí pripravuje ďalšie nástrahy a píli kilometrový strom na niekoľko stovák polien, ktoré neskončia nikde inde, než pod našimi nohami.  Život.

 

Možno nevidím život ružovými okuliarmi, možno si nezakrývam oči pred svetom a možno si mnohí povedia, že som pesimista. Nie. Som jednoducho realista.

Túžba

10.11.2014

Sedím v kancelárií za počítačom, dokončujem daňové priznanie. V tom moje oko zazrie niečo, čo doposiaľ nevidelo. A možno aj áno, avšak v tejto chvíli, v aktuálnej citovej rozloženosti, v danej situácií, ktorá bola presne načasovaná pre túto chvíľu, som ju zbadal. Jemné vlasy dopadajúce až na samí spodok jej úzkeho, krásneho trupu. Vlasy, ktoré sú hnedé [...]

Krajina gejzírov a speváčky Bjork

22.10.2014

Určite je všetkým jasné, že budem písať o Islandskej republike, skrátene, o Islande. Je to krajina, ktorá mnoho ľudí fascinuje avšak málokto o tejto krajine niečo vie. Island je ostrovný štát s dátumom vzniku 1. decembra roku 1918. Odvtedy krajina prešla rozkvetom, či už kultúrnym alebo jazyčným. Prvými osídlencami tohto skalnatého ostrova plného gejzírov boli [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

dado

Ó áno, rozvaha

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 10707x
Priemerná čítanosť článkov: 3569x

Autor blogu